Naszą przygodę z nożami zaczęliśmy w 2003 roku. Wtedy zaprojektowaliśmy pierwsze linie produktów we współpracy z japońskimi firmami MAC i Mcusta. Opierając się na japońskiej filozofii i tradycji jesteśmy absolutnie pewni, że japoński nóż tnie lepiej niż europejski i dłużej pozostaje ostry.  Ale japońskie noże mają swoje słabości, są zbyt kruche i nadmiernie twarde. Wymagają szczególnej troski. Można je łatwo uszkodzić, nawet uderzając w niewielką kość. Wiele japońskich noży wykonano ze stali wysokowęglowej, która szybko rdzewieje.  Postanowiliśmy zlikwidować te niedociągnięcia, zachowując tylko najważniejszą rzecz - legendarną japońską jakość i ostrość. Eksperymentowaliśmy przez cztery lata i stworzyliśmy Samurę - symbiozę tradycji japońskiego noża i europejskiej niezawodności.
Powrót Do sklepu
Naszą przygodę z nożami zaczęliśmy w 2003 roku. Wtedy zaprojektowaliśmy pierwsze linie produktów we współpracy z japońskimi firmami MAC i Mcusta. Opierając się na japońskiej filozofii i tradycji jesteśmy absolutnie pewni, że japoński nóż tnie lepiej niż europejski i dłużej pozostaje ostry.  Ale japońskie noże mają swoje słabości, są zbyt kruche i nadmiernie twarde. Wymagają szczególnej troski. Można je łatwo uszkodzić, nawet uderzając w niewielką kość. Wiele japońskich noży wykonano ze stali wysokowęglowej, która szybko rdzewieje.  Postanowiliśmy zlikwidować te niedociągnięcia, zachowując tylko najważniejszą rzecz - legendarną japońską jakość i ostrość. Eksperymentowaliśmy przez cztery lata i stworzyliśmy Samurę - symbiozę tradycji japońskiego noża i europejskiej niezawodności.
Powrót Do sklepu